Binnenland

Dochter (12) Anil K. hoorde hem haar moeder bedreigen met moord, moeder werd doodgestoken

02-03-2017 13:27

De Amsterdamse tramconducteur Adil K. zou zijn exvrouw Fatiha meerdere malen hebben uitgescholden, mishandeld en bedreigd voordat hij haar op 4 februari 2016 op straat doodstak. K. ontkent overigens dat hij dit heeft gedaan. AT5 tekent het relaas op van de 12-jarige dochter van het stel, die getuige was van scheldpartijen, geweld en bedreigingen.

Hij zei: je hebt nog een maand te leven en als je dan niet bij me terug bent, maak ik je dood. Mijn moeder zei dat ze bang was, bang dat hij dat zou doen.’ Een paar dagen voor de dood van haar moeder ving ze een ander gesprek op. ‘Op het einde zei hij dat ze nog drie dagen te leven had, dat was drie dagen voordat mama doodging’.

De dochter beschrijft bij de politie hoe haar vader Fatiha mishandelde. ‘Hij zei dan dat het per ongeluk was’. En ze beschrijft hoe Adil haar moeder over de telefoon uitschold. Die scheldwoorden durft ze zelf niet uit te spreken, maar schrijft ze op een papiertje: ‘slet’, ‘trut’, ‘hoer’. Ze stuurde haar vader dan berichtjes via WhatsApp. ‘Het is mijn moeder, niet een hond, die je uitscheldt. Dit wil niemand horen over haar moeder’.

In de omgeving van het gezin wisten veel mensen van de dreiging, Anil K. deed dit openlijk op de voetbalclub en tegenover de buren. Dat kon niet verhinderen dat hij het slachtoffer, Fatiha, uiteindelijk toch doodstak. Vermoedelijk, dus, want K. ontkent alles.