Binnenland

Bonusquote – ‘Als homo, woonachtig in Urk: de islam en de SGP zijn niet te vergelijken’

04-03-2017 11:31

Ingezonden brief in het RefDag, van een Urkse homo. Over de homo- en islamstandpunten van de SGP. Zijn de hardcore gristenen homovriendelijk? Mwaah. Niet echt. Maar kun je dat vergelijken met de islamitische homohaat? NEEN, en of mensen eens willen stoppen met dat cultuurrelativisme.

Als homo, woonachtig in Urk, kan ik iedereen ervan verzekeren dat de islam en de SGP niet te vergelijken zijn. (…) Vrouwen worden binnen de islam als tweederangsburgers gezien. Andersdenkenden zijn hun leven niet zeker, en homo’s worden met regelmaat gedood om hun geaardheid. De islam duldt geen andere meningen, dus christenen worden in vrijwel elk islamitisch land vervolgd. Ik kan geen enkel voorbeeld noemen van een samenleving waar de vrijheid door de komst van de islam is vergroot.

Nee, wij ook niet, eigenlijk.

Het is geen schande om te zeggen dat de westerse cultuur beter is. Zoals het ook geen schande is om te stellen dat andere culturen bedreigend zijn. Bij onze cultuur horen de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting. Binnen dat kader mag de SGP afwijkende standpunten over homo- en vrouwenrechten innemen.

Het is geen schande om te zeggen dat de gewelddadige islam geen rekening met deze vrijheden houdt en er daarom ook niet van zou moeten profiteren. Onze vrijheid mag nooit misbruikt worden om met geweld de vrijheid van anderen in te perken. Dat geweld kleeft niet aan de SGP, wél aan de islam.

Joe, helder en amen. Nog vragen, iemand?