Buitenland

Turkije: bende moslims beukt vrouwen op Wereldvrouwendag

09-03-2017 12:58

Bruut geweld gisteren in de Turkse stad Istanboel, waar studentes die bijeenkwamen ter ere van Wereldvrouwendag werden belaagd door een islamitische horde. Zo’n 20 boze moslims waren over het hek rond de Bilgi Universiteit geklommen en ramden vervolgens in op de jonge vrouwen en op bewakers, onderwijl “Allahu akbar” scanderend.

Diverse aanwezigen liepen rake klappen op en een studente moest zich zelfs in het ziekenhuis laten behandelen aan haar verwondingen nadat een vrome islamiet haar in het gezicht getrapt had. Opgetrommelde politieagenten wisten zes aanvallers in de kraag te vatten, schrijft Hürriyet.

Het universiteitsbestuur heeft een klacht ingediend tegen de religieuze fanaten en start bovendien disciplinaire procedures tegen studenten die aan de aanval meededen.

Na afloop klaagden de jonge vrouwen over het gebrek aan veiligheidsmaatregelen via een account op Twitter. Dergelijk geweld, dat volgens de studentes voortvloeit uit “een mentaliteit die onze levensruimte inperkt”, zou vaker zijn voorgekomen op de campus.