Binnenland

Amsterdamse D66-GroenLinks enclave IJburg krijgt 160 asielzoekers en jongeren

16-03-2017 17:08

De kogel is door de kerk: ondanks beslist fatsoenlijke, bruggenbouwende protesten van IJburgse bakfietsmoekes heeft het de gemeente Amsterdam behaagd om 160 woningen voor jonge asielzoekers en studenten te plannen op de naargeestige NetNietAmsterdam-eilanden.

Dat is even een tegenvaller voor het stadsdeel waar met de Gemeenteraadsverkiezingen D66 en gisteren GroenLinks de grootste partijen werden: zomaar opeens de gevolgen van extreemlinks beleid op de stoep van je lekker gekke zelfbouwkavel met wurghypotheek!

LOLquote 1:

Volgens de buurt en geraadpleegde onafhankelijke experts ligt het draagvlak van de wijk veel lager dan het aantal woningen dat Ivens samen met woningbouwvereniging de Alliantie wil bouwen. ‘Ons plan begon juist als een ‘Welcome in my front yard’. We hebben als buurt altijd ingezet om deze nieuwe bewoners een thuis te bieden. Maar dan wel naar draagvlak en dat is nu niet het geval.’

LOLquote 2:

In de woningen die er tien jaar zullen staan, komen alleen jongeren te wonen. Vermoedelijk iets meer mannen dan vrouwen omdat er nou eenmaal meer mannelijke vluchtelingen met een verblijfstatus zijn. De buurt had gevraagd om gezinnen, maar aan die wens wil de wethouder niet voldoen.

Welcome in my front yard! Succes met de ‘iets meer’ alleenstaande jonge mannen tussen de waaiflats en speelpleintjes voor Loki en Atom! Draagvlak schmaagvlak, en veel plezier van uw D66/GroenLinksstem! Amsterdam, leuker kunnen we het niet maken, wel echt heel veel burgerhatender.