Buitenland

Vrouw bezoekt Duits azc, wordt aangerand en verkracht

16-03-2017 10:25


In de Beierse gemeente Strullendorf is een 43-jarige vrouw dit weekend slachtoffer geworden van diverse zedenmisdrijven tijdens en na een bezoekje aan de lokale vluchtelingenopvang. Ze werd aangerand, mishandeld en verkracht door een 17-jarige asielzoeker, die haar ook nog met de dood bedreigde.

De – volgens In Franken nogal brute – aanranding vond plaats op zaterdagavond laat, toen de vrouw op visite was bij vrienden die in het asielzoekerscentrum wonen.

Vervolgens werd het slachtoffer zondagochtend, na haar vertrek uit de opvang, achtervolgd door de ontheemde jongere. In een tunnel bij een treinstation bedreigde hij de vrouw, sloeg haar in het gezicht en verkrachtte haar.

De tiener is opgepakt en wordt aangeklaagd. Dader en slachtoffer kenden elkaar vooraf waarschijnlijk niet, zeggen de autoriteiten. De vrouw was geen vrijwilliger in het azc.

Burgemeester Wolfgang Desel (CSU) vindt het vreemd dat de 17-jarige in de opvang woonde, aangezien hij een alleenreizende vluchteling is en het azc is bedoeld voor gezinnen. De accommodatie herbergt momenteel zo’n 80 personen.