Buitenland

Agressieve 19-jarige Marokkaan verkracht vrouw (90) in Düsseldorf

17-03-2017 11:41

In Duitsland is gisteren het proces gestart tegen een 19-jarige man uit Marokko voor de verkrachting begin oktober van een hoogbejaarde vrouw uit Düsseldorf. Het destijds 90 jaar oude slachtoffer werd ook mishandeld, beroofd en bedreigd met de dood.

Souhayl M. had de vrouw overvallen nadat zij op een zondagmorgen terugkwam uit een kerk in Düsseldorfs oude binnenstad, om haar naar een paadje tussen enkele huizen te slepen. Daar verwurgt de Marokkaan de bejaarde en zegt: “Zwijg, of je gaat eraan”, waarna hij het zedenmisdrijf pleegt.

Het slachtoffer, dat aan de verkrachting schaafwonden en blauwe plekken overhield op haar hele lichaam en ook diepere verwondingen aan haar buik, moet vervolgens toezien hoe de migrant haar tas doorzoekt. Daarna schrijft hij het adres van het oudje op een papiertje en jat haar huissleutels, bericht Welt.

‘Niks mis met mijn seksualiteit’

In de rechtszaal verklaarde Souhayl zijn gedrag uit overmatig drank- en drugsgebruik eerder op die bewuste dag. “Toen ik eenmaal weer thuis was kon ik niet geloven wat er was gebeurd”, zei hij. Verder bekende de jongeman dat zijn gewelddadige karakter hem al eens in de problemen had gebracht, maar benadrukte te beschikken over een “normale seksualiteit”.

M. is serie-crimineel

Toen Souhayl werd gearresteerd voor de verkrachting zat hij al vast voor een recent gepleegde overval. Een dna-match zette de politie op zijn spoor. Bij het proces, dat op 27 maart verder gaat, zijn diverse andere door de immigrant gepleegde misdrijven gevoegd.

Achtergronden

De Noord-Afrikaan woonde een deel van zijn leven in Spanje, waar hij op z’n vijftiende van school gaat. Daarna oefent hij zich in het kickboksen en wordt veroordeeld voor mishandelingen, diefstallen en een verkrachtingspoging. Ook voegt de jongen zich bij de beruchte bende ‘Latin Kings’. Als hij in de Spaanse gevangenis dreigt te belanden, vertrekt hij in 2016 naar Duitsland.

19-Jähriger gesteht Vergewaltigung von 90-Jähriger https://t.co/vNHGPLqaEP pic.twitter.com/F3NtNOeTdR