avatar
   
Binnenland

Mindfulness wordt vast onderdeel training brandweer-leiding

'Kan helpen met prikkels om te gaan'

Meditatie wordt een vast onderdeel van de training en bijscholing voor leidinggevenden bij de brandweer. Brandweerofficieren van de korpsen Kennemerland en Amsterdam-Amstelland hebben al geëxperimenteerd met mindfulness, bericht het AD.

De brandweeracademie noemt de proef een succes. “Commandovoerders worden bij incidenten steeds meer geconfronteerd met verschillende prikkels”, zegt een woordvoerster tegen het AD. “Mindfulness kan helpen om op een goede manier met deze prikkels om te gaan”.

Brandweerlieden leren bij de training onder meer ademhalingstechnieken en aandachtsoefeningen. Dat moet voorkomen dat ze zich laten meeslepen door heftige emoties en stress. Ook een duik in ijskoud water was onderdeel van de proef.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.