Voorbij het eigen gelijk
 
 
Buitenland

Ruim drieduizend illegalen door Europese veerdiensten naar Europa gehaald

Europese grenzen nog steeds lek, 'reddings'acties zullen anderen aanmoedigen ook te komen

Ruim drieduizend migranten illegalen zijn in een periode van 24 uur gered op de Middellandse Zee. In totaal werden volgens het Italiaanse persbureau ANSA 3315 mensen van bootjes gehaald tijdens 25 verschillende reddingsoperaties voor de kust van Libië.

Bij de reddingsacties waren verschillende organisaties betrokken. Zo meldde SOS Méditerranée ongeveer duizend migranten illegalen te hebben gered, onder wie zo’n tweehonderd minderjarigen zonder begeleiders. De hulporganisatie deelde via Twitter een foto van kinderen in oranje reddingsvesten aan boord van een rubberboot. een PR-momentje.

De drukte op zee zou te maken hebben met gunstige weersomstandigheden. Sinds het begin van het jaar zijn al zo’n 16.000 migranten illegalen aangekomen in Italië. Zeker 520 mensen overleefden de overtocht naar Europa niet.

(ANP, verbeteringen TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.