Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Vader islamitische terrorist Ziyed Ben Belgacem: ‘Mijn zoon is geen islamitische terrorist’

'Schuld van alcohol en cannabis'

De man die zaterdag op het Parijse vliegveld Orly werd doodgeschoten, had alcohol, cannabis en cocaïne gebruikt. Dat bleek uit de lijkschouwing op het lichaam van Ziyed Ben Belgacem, zei een justitiebron zondag.

Belgacem viel in de zuidelijke terminal van Orly zaterdagochtend een vrouwelijke militair aan. Hij probeerde haar automatisch wapen te grijpen en riep voor Allah te sterven. Twee andere militairen schoten hem vervolgens dood.

Toch stelde de vader van Belgacem later dat zijn zoon vanwege zijn alcoholgebruik geen terrorist kon zijn. “Onder invloed van alcohol en cannabis is dit wat er gebeurt”, zei de man in een radio-interview. Bij een inval in de woning van de doodgeschoten man werd ook cocaïne aangetroffen.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.