Voorbij het eigen gelijk
 
 
Buitenland

ISIS eist islamitische aanslag Londen op

Britse autoriteiten gaan uit van een lone wolf

Islamitische Staat (IS) heeft donderdag de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Londen opgeëist. De terreurgroep deed dat via het ‘persbureau’ Amaq. Dat is gelieerd aan IS.

“De dader van de aanslag voor het parlement was een soldaat van Islamitische Staat. Hij voerde de operatie uit als reactie op een oproep om burgers van de coalitie te treffen”, aldus de verklaring. Met het woord ‘coalitie’ verwees IS naar de partijen die samenwerken in de strijd tegen de terreurgroep.

Door de aanslag bij het Britse parlementsgebouw kwamen woensdag vier mensen om, onder wie de dader. De Britse autoriteiten vermoeden dat de dader op eigen houtje handelde.

De Britse premier Theresa May zei dat dat de dader in Groot-Brittannië was geboren. De identiteit van de dader wordt volgens haar vrijgegeven, zodra de stand van het onderzoek dat mogelijk maakt.

De dader van de aanslag reed met een auto in op voetgangers op de Westminster Bridge. Britse media meldden dat de dader de auto, een Hyundai, had gehuurd in de plaats Solihull, dicht bij Birmingham.

Na de aanslag deed de politie op meerdere plekken invallen

onder meer in Birmingham. Acht mensen zijn opgepakt. Het is niet bekend waarom de arrestaties zijn verricht.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.