Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Islamitische terrorist Londen was bekende van veiligheidsdiensten

'Man in Groot-Britanniƫ geboren', verder geen details bekend gemaakt

Tags: , ,

De Britse veiligheidsdienst MI5 heeft ooit onderzoek gedaan naar de dader van de aanslag woensdag op Westminster Bridge in Londen. MI5 verdacht de man van gewelddadig extremisme, maar hij was de laatste tijd niet meer in beeld bij de Britse inlichtingendiensten.

Dat heeft de Britse premier Theresa May donderdag gezegd, aldus de BBC. Ze zei dat dat de dader in Groot-Brittanniƫ was geboren. Zijn identiteit is verder niet bekendgemaakt.

Door de aanslag bij het Britse parlementsgebouw kwamen vier mensen om, onder wie de dader. Na de aanslag deed de politie op zes adressen invallen, onder meer in Londen en Birmingham. Aanvankelijk meldden de autoriteiten dat daarbij zeven mensen werden opgepakt. Daarna repten ze van een achtste arrestatie.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.