TPOok!

 
Binnenland

Jihadiste Aziza A. wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van terrorisme

Vrouw was naar eigen zeggen 'op huwelijksreis' naar Turkije

De 28-jarige Haagse jihadiste Aziza A. is dinsdag vrijgesproken van poging tot deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van moord en doodslag met een terroristisch oogmerk. Het Openbaar Ministerie eiste daarvoor twee weken geleden achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk.

Volgens de rechtbank Den Haag, zitting houdend in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, bestaan wel aanwijzingen dat de Haagse de radicale ideologie aanhing en van plan was naar het strijdgebied in Irak en Syrië af te reizen. Het overtuigende bewijs daarvoor ontbreekt echter. Haar verweer dat ze een huwelijksreis met haar Belgische man naar Turkije wilde maken, had wel die “uiterlijke schijn”, aldus het vonnis. Zowel de heen- als een terugreis waren geboekt en voor de duur van de trip was inderdaad een hotel in Turkije geboekt.

De geradicaliseerde vrouw uit de Schilderswijk zat vijf maanden op de extra beveiligde terreurafdeling van de gevangenis in Vught. Zij protesteerde daar dat zij en een andere vrouwelijke terreurverdachte op dezelfde afdeling zaten als de drie rechtsextremisten die een moskee in Enschede in brand staken. EenVandaag maakte een reportage over Aziza A.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.