Buitenland

Bomaanslag in metro Sint Petersburg

03-04-2017 14:16

Het Russische Sint Petersburg is maandag getroffen door een bomaanslag in de metro. Volgens Russische media is een fragmentatiebom ontploft bij het metrostation Sennaja Plosjad, in het centrum van Sint-Petersburg. Later op de dag werd een tweede bom aangetroffen maar die is onschadelijk gemaakt. President Poetin bracht maandag een bezoek aan zijn geboortestad.

Update 18.05 – Frankrijk schroeft beveiliging op na aanslag

Frankrijk schroeft de beveiliging van het openbaar vervoer ook op na de aanslag in Sint-Petersburg, heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Update 17.35 – Beelden van de vermoedelijke dader: hij draagt een baard

Camerabeelden van de vermoedelijke dader zijn door tv-station REN.TV getoond. De man had een baard.

 

Update 16.43 – Tweede bom aangetroffen en onschadelijk gemaakt

In het metrostation Plosjad Vosstania is een tweede bom gevonden en onschadelijk gemaakt, bevestigt het Russische nationale antiterrorismecomité.

Update 15.20 – Toch één explosie, 50 gewonden

Zou nu sprake zijn van één explosie. Die gebeurde tussen twee stations in en werd daardoor op beide stations gehoord. De stations Technische Universiteit en Sennaja Plosjad (Hooiplein), die werden genoemd, liggen naast elkaar bij het centrum van Sint-Petersburg. Volgens de gouverneur van Sint-Petersburg is het aantal gewonden opgelopen tot 50.

Update 14.52 – Livestream Russische televisie

Onder deze link vindt u een livestream van de Russische televisie.

Update 14.45 – Video van één van de getroffen metrostellen

Update 14.38 – Explosies in twee metrostations

De gemeente Sint-Petersburg zegt dat er twee metrostellen in twee stations zijn ontploft. Mogelijk dus een dubbele aanslag.

 

https://www.youtube.com/watch?v=siFjlAnmba4