TPOok!

 
Buitenland

Foto: deze verdachten worden door Britse politie gezocht voor mishandelen 17-jarige asielzoeker

Xenofobe agressie tegen Iraanse tiener in Londen leidde tot woeste politieke reacties

Hevig geweld tegen een 17-jarige vluchteling in Londen heeft de politie van de Britse hoofdstad beelden doen vrijgeven (zie boven) van drie van de verdachten. Het slachtoffer, een Koerd uit Iran, raakte ernstig gewond tijdens de aanval.

De jongen stond vrijdagnacht met twee vrienden bij een bushalte in de wijk Croydon toen hij door een groep van zo’n 20 personen werd belaagd. Eerst stelden ze zijn nationaliteit vast en dat hij een asielzoeker was, waarna ze hem mishandelden. Tijdens de geweldsexplosie verloor de Iraniër het bewustzijn. Zijn 2 vrienden ontsnapten aan de bende en raakten slechts lichtgewond, schrijft The Guardian.

De politie arresteerde al 8 mensen in verband met deze zaak. De zes mannen in de leeftijd van 20 tot 26 jaar en 2 vrouwen (van 24 en 17) zijn aangeklaagd voor poging tot moord.

Het slachtoffer hield een schedelbasisfractuur en andere wonden aan zijn hoofd en gezicht over aan het geweld, maar verkeert inmiddels niet langer in een levensbedreigende situatie.

Boze reacties

Politici reageerden woedend op de aanval. De lokale parlementariër Gavin Barwell (Tories) noemde de aanvallers ‘tuig’. Labour-leider Jeremy Corbyn zei geschokt te zijn door het geweld tegen een jongen die juist bescherming zocht in Groot-Brittannië.

 

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.