Voorbij het eigen gelijk
 
 
Binnenland

Islamitische terreurverdachte Azzedine Choukoud blijft vast zitten tot hoger beroep

'Abou Moussa' van De Ware Religie 'zucht onder zwaar gevangenisregime'

Hoofdverdachte Azzedine Choukoud (34) – alias Abou Moussa – mag de inhoudelijke behandeling van zijn proces in hoger beroep niet in vrijheid afwachten. Dit heeft het gerechtshof in Den Haag maandag bepaald.

Advocaat AndrƩ Seebregts had het hof afgelopen week gevraagd zijn cliƫnt onder strikte voorwaarden vrij te laten. Choukoud zit momenteel afgezonderd op de terrorisme-afdeling van de extra beveiligde inrichting in Vught en zucht onder het zware gevangenisregime. Hij kreeg in december 2015 zes jaar cel aan zijn broek vanwege het werven van strijders voor de gewapende strijd, opruiing, deelname aan een criminele en terroristische organisatie, belediging en smaad.

Hij vormde samen met onder andere Rudolph Holierhoek de groep die achter de radicale site De Ware Religie zat, en ook waren Holierhoek en Choukoud aanwezig bij de geƫscaleerde pro-ISIS-demonstratie in de Haagse Schilderswijk in de zomer van 2014.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.