TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Noord-Korea duwt wereld verder richting randje afgrond

Dreigt met preventieve aanval tegen VS

Noord-Korea is klaar om zich met met krachtige wapens te verdedigen tegen de provocatie door de Verenigde Staten. Noord-Koreaanse staatsmedia waarschuwden Washington dinsdag dat het mogelijke plannen voor een preventieve aanval op Noord-Korea maar beter “in de vuilnisbak” kan gooien, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Rodong Sinmun, de belangrijkste krant in Noord-Korea, schreef dat het bewind in Pyongyang in staat is zelf een preventieve aanval tegen de Verenigde Staten uit te voeren. “De huidige ernstige situatie bewijst dat Noord-Korea juist heeft gehandeld door zijn militaire capaciteit voor zelfverdediging en een preventieve aanval op alle mogelijke manieren te versterken”, meldde het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie benadrukte dat het nucleaire arsenaal “de spil” van die militaire capaciteit is.

De VS stuurden afgelopen weekend een konvooi marineschepen naar de wateren bij Noord-Korea als reactie op de laatste raketlancering door dat land.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.