Buitenland

Ouders mogen van rechter acht maanden oude terminaal zieke baby niet laten behandelen

11-04-2017 16:51

De ouders van de ernstig zieke Britse baby Charlie Gard mogen hun acht maanden oude zoon niet laten behandelen in de Verenigde Staten. Dat heeft de rechter besloten in een zaak die de ouders tegen het Great Ormond Street-ziekenhuis in Londen hadden aangespannen.

De ouders hadden volgens de Guardian meer dan een miljoen euro aan giften gekregen voor de behandeling. Charlie lijdt aan een uiterst zeldzame dodelijke spierziekte en als gevolg hiervan heeft hij een hersenbeschadiging. Kindjes met deze ziekte hebben een levensverwachting van enkele maanden.

De artsen van het jongetje waren tegen de behandeling, omdat het geen genezing biedt, alleen slechts een minieme kans op een lichte verbetering van zijn situatie. Het jongetje is doof en kan niet bewegen en heeft mogelijk ook pijn. Daarom willen de artsen dat de medische ondersteuning die het jongetje in leven houdt wordt uitgezet. ,,Zo kan Charlie waardig sterven in plaats van de wereld over te worden gesleurd voor een experimentele behandeling die zijn dood alleen maar uitstelt.”

Of de ouders in beroep gaan, is nog niet duidelijk.

Anp