Buitenland

Drie explosies bij spelersbus Borussia Dortmund – Politie: Dit is een gerichte aanslag’

11-04-2017 20:03

De politie gaat uit van een gerichte aanslag op de selectie van Borussia Dortmund. Dat heeft politiechef Gregor Lange gezegd na de drie explosies die dinsdagavond zijn geweest bij de spelersbus van de Duitse club. De Spanjaard Marc Bartra, verdediger van Dortmund, raakte gewond en moest worden geopereerd aan zijn hand. Op foto’s is te zien dat enkele ruiten van de bus zijn gesneuveld. De spelers waren op weg van het hotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. Op de plek van de aanslag is en briefje gevonden, de autoriteiten hebben nog niet bekendgemaakt wat daar op staat.

De wedstrijd is verplaatst naar woensdag en begint om 18.45 uur. Het stadion was voor een groot deel al volgelopen voor de wedstrijd.

Update 23.25 – Explosies zijn ‘gerichte aanslag’

De politie gaat uit van een gerichte aanslag op de selectie van Borussia Dortmund. Dat heeft politiechef Gregor Lange gezegd na de drie explosies die dinsdagavond zijn geweest bij de spelersbus van de Duitse club. Ook is er een briefje gevonden op de plek van de aanslag. Over de inhoud is nog niets bekend.

Update 20.40 – Geen gevaar voor mensen in het stadion

 

Update 20.32 – Wedstrijd afgelast

De wedstrijd wordt verschoven naar komende woensdag.

Update 20.08 – Meerdere explosies

Volgens de Duitse politie gaat het om drie explosies in de omgeving van de spelersbus.