Voorbij het eigen gelijk
 
 
Binnenland

Namen van SS-ers en een zwarthandelaar die tegen verzet vocht, op oorlogsmonument

De 'foute' namen worden verwijderd

De gemeente Leidschendam-Voorburg verwijdert de namen van vier ‘foute’ Nederlanders van het oorlogsmonument in het Sytwende Park. Op het gedenkteken staan de namen van meer dan vierhonderd slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoek van de Historische Vereniging Voorburg heeft echter aan het licht gebracht dat er drie namen op staan van mannen die aan Duitse zijde meevochten. Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies heeft de kwalijke rol van het drietal bevestigd, aldus de gemeente. De vierde naam behoorde toe aan een zwarthandelaar die werd gedood in een gevecht met het verzet.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.