Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Nederlandse toerist drinkt alcohol in tempel India, heel India woest

Politie opent klopjacht op heiligschenner

Tags:

Een buitenlandse toerist heeft voor woedende reacties gezorgd door alcohol te drinken in een Indiase tempel. Het gaat naar verluidt om een Nederlander, berichtten Indiase media donderdag. De politie zou een klopjacht zijn begonnen op de man.

Medewerkers van het hindoeheiligdom in Hampi (Karnataka) zagen de toerist volgens de Bangalore Mirror dinsdagavond lopen met een fles drank. Ze wezen de man op het alcoholverbod en stuurden hem weg. De toerist probeerde een paar minuten later om een fles onder zijn kleren mee naar binnen te smokkelen.

Het voorval leidde tot een rel toen online een foto opdook van de man die met een fles in zijn hand door de tempel liep. Dat leidde woensdag tot een betoging van lokale activisten, die eisen dat tegen de man wordt opgetreden. Daarom is ook melding gedaan bij de politie, die op zoek is naar de hardleerse toerist. Hij is echter spoorloos verdwenen.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.