Binnenland

OM eist 6 jaar cel tegen vader die belager dochter in elkaar sloeg

20-04-2017 12:46

Mario H. mag wat justitie betreft zes jaar achter de tralies, zo bleek donderdag in de rechtbank in Den Bosch. De Helmonder sloeg op 19 januari in Eindhoven oud-tbs’er Jack S. (46) in elkaar. Die laatste had zich op internet voorgedaan als een jongen van zeventien, die met H.’s dochter van veertien jaar wilde afspreken.

H. kondigde begin januari bij regionale media en op Facebook een klopjacht aan naar de internetverleider die zijn dochter chocola en rozen stuurde. Toen hij S. eindelijk tegenkwam in Eindhoven, belde hij een paar keer met de politie. Toen die niet snel genoeg kwam, sloeg H. de man met een schop meerdere malen hard tegen hoofd, armen en benen. S. had sneeën in zijn been en hoofd en twee onderarmen waren gebroken.

Volgens justitie was er sprake van een poging tot moord. “Hij reageerde buitenproportioneel met levensbedreigend geweld. Ernstige vorm van eigenrichting.”

De officier was met name verbolgen dat H. doorging met zijn plannen. “Hoewel de politie hem een paar keer op het hart drukte geen eigen rechter te spelen. Maar dan zei hij: piep piep, ik heb je even weggepiept.”

H. zei donderdag spijt te hebben van het slaan. “Niet van al het andere”, doelde hij op de klopjacht. Volgens de officier is H. wel verminderd toerekeningsvatbaar, door persoonlijke problemen.

S. ligt na drie maanden nog altijd in het ziekenhuis. De advocaat van H. vindt dat er geen sprake is van poging moord, maar van mishandeling. Hij wil minder straf.

Jack S. viel op bij H. doordat de bos bloemen veel te duur leek voor een jongen van zeventien. Via de winkel waar de bloemen waren gekocht, kwam hij erachter dat ‘Jessie’ helemaal geen jongen van zeventien was.

Tijdens de speurtocht liet hij telkens de politie zijn vorderingen weten, maar uit het verhaal dat hij donderdag tegen de rechter vertelde bleek dat hij teleurgesteld raakte in de daadkracht van de politie.

De rechtbank doet uitspraak op 4 mei.

Anp