TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

‘Veel problemen Zuiderparkbad Den Haag vooral door allochtonen met islamitische achtergrond’

'Het Zuiderparkbad staat inmiddels bekend als 'Islamabad'

Woensdag werd bekend dat het Haagse zwembad Zuiderpark al tijden wordt geteisterd door ‘jongeren’ die vrouwen lastig vallen, bezoekers intimideren, geweld plegen en voor overlast zorgen. De misstanden werden gemeld door een anoniem personeelslid in een brief aan Den Haag FM. Door het management van het zwembad zouden incidenten bewust worden verzwegen., aldus de briefschrijver.

Omroep West pakt vandaag uit met de complete brief en sprak ook andere slachtoffers. Stuk voor stuk doen de slachtoffers schokkende verhalen waarin met name ‘allochtone jongeren met islamitische achtergrond’ de dader lijken te zijn.

De gemeente Den Haag wil niet reageren op de ophef.

Een bloemlezing van de op Omroep West gepubliceerde brief:

 

“Al sinds de opening (in 2000) zijn er heel veel problemen zijn met vooral allochtonen met een islamitische achtergrond.

Ook blijven veel autochtone bezoekers weg uit angst voor al dat geen wat er heeft plaatsgevonden en nog steeds plaatsvindt!

Heel veel (ernstige) incidenten en misstanden worden gewoonweg niet gemeld óf doelbewust door het management en door de directie van de dienst OCW van de Gemeente Den Haag achtergehouden.

Dit eigenlijk om het reële beeld te verdoezelen en te verzwijgen en niet te erkennen, met als doel dat het de media niet haalt en ook de Haagse burgers niet te veel ongerust maakt over datgeen wat er zich daadwerkelijk afspeelt.

Met name in de weekenden én zeker in de vakanties en in de periodes wanneer de buiten temperaturen gaan stijgen wordt het Zuiderparkbad (ook inmiddels gekscherend bekend als “Islama-bad”) bezocht door met name Noord-Afrikaanse jongeren. Dagelijks is er politie assistentie nodig (het politiebureau bevindt zich overigens praktisch naast het zwembad) om jongeren er uit te zetten óf te arresteren.

Opvallend is vaak dat het zwembad stampvol zit met alleen jongens van Marokkaanse en/of Turkse afkomst.

Jonge meiden (én met name onze Hollandse meiden) zijn niet veilig in het zwembad.

Mochten de dames wel komen word al door het aldaar aanwezige personeel gewaarschuwd je niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek (ook wel bekend als de “aanrandkreek”) én het buitenbad én de Whirlpool (uitzwembad) te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand. Dit gebeurt wekelijks!

Islamitische vrouwen komen (indien ze mogen zwemmen van hun familie) dik ingepakt met veel kleding en hoofdbedekking het zwembad in. Wekelijks wordt er voor honderden tot duizenden euro’s aan materiaal gesloopt.

In de zestien jaar dat het Zuiderparkbad is geopend zijn vele personeelsleden bedreigd en ook daadwerkelijk verbaal én fysiek mishandeld! Dit varieert van het gooien van stenen bij de fietsenstalling van het personeel wanneer collega’s door moslim tuig buiten werd opgewacht na diensttijd tot vuistslagen in het gezicht op momenten dat collega’s bepaald tuig probeert aan te spreken en probeert op te treden.

Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor “kankerhoer” uitgemaakt ,geïntimideerd én bespuugd. Vooral wanneer grotere groepen moslim jongeren in het zwembad aanwezig zijn is het raak! De misstanden zijn vaak zo extreem en zo buiten proportioneel dat je je waant in oorlogsgebied!

Ook bezoekers met de juiste intenties worden zwaar geïntimideerd, bedreigd en soms ook fysiek en/of mentaal mishandeld.

In de herfstvakantie bijvoorbeeld was er een groep van ongeveer 20 Marokkaanse jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 8-15 jaar in het buitenbad (uitzwembad) aanwezig die extreem hard én aanhoudend “Allah Akhbar” gilden.”

 

Een slachtoffer (V, 22) sprak ook met Omroep West:

 

“Weer werd er aan ons gezeten. Toen gingen we gelijk weg, maar één van die jongens trok me een hokje in. Hij zoende me, pakte mijn keel beet, sloeg me op mijn kaak en zei: als ik iets wil, dan krijg ik het wel. De badmeester zag mijn bloedneus, maar zei dat ik het zelf had uitgelokt. Daarna ben ik nooit meer naar het zwembad geweest.”

 

Lees ook vooral de Facebook-reacties op het artikel van Omroep West.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.