TPOok!

 
Buitenland

Aanslag Parijs: verdachte al in 2005 geschoten op politie, kreeg 15 jaar cel

Onbekend hoe lang de man uiteindelijk vast zat

De verdachte van de aanslag op de Champs-Élysées in Parijs is volgens bronnen bij de Franse justitie in 2005 al veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens poging tot doodslag. Hij zou indertijd hebben geprobeerd drie mensen om te brengen, onder wie twee politiemensen. Om die reden was de man al lange tijd in het vizier van de Franse antiterreurdiensten, aldus de krant Le Parisien. Het is onbekend hoe lang de man in de gevangenis heeft gezeten.

Volgens Le Parisien is de verdachte een 39-jarige Fransman. Amaq, het persbureau dat gelieerd is aan de terreurgroep Islamitische Staat meldde eerder dat de verdachte van de aanslag een Belg is met de bijnaam Abu Yousif al-Baljiki. Door de aanslag donderdagavond op de Champs-Élysées kwam een politieagent om het leven en raakten twee agenten zwaargewond. De politie schoot de dader dood.

(ANP)

Lees ook: ISIS pleegt aanslag in Parijs: Agenten neergeschoten op Champs-Elysées

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.