TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Kind (11) wordt mishandeld op islamitische school, sterft

Medewerker deelde 'lijfstraf' uit door met waterslang op benen te slaan

Tags: ,

Een elfjarige jongen uit Maleisië is overleden nadat hij zwaar zou zijn mishandeld op een islamitische school. Een lokale politiechef in de zuidelijke staat Johor stelde dat de scholier en andere kinderen met een waterslang op hun benen waren geslagen door een medewerker van de instelling.

Online circuleren foto’s van de jongen, wiens benen waren opgezwollen door een infectie. Artsen moesten uiteindelijk beide benen afzetten. Daarop raakte het jonge slachtoffer in een coma. Hij overleed woensdag, meldde persbureau Bernama. De politie heeft de medewerker opgepakt die de klappen zou hebben uitgedeeld.

De zogeheten tahfiz-scholen in het land liggen sinds het incident onder vuur. Activisten stellen dat dergelijke private instellingen vaak niet zijn aangemeld bij het ministerie van Onderwijs, dat strenge voorschriften hanteert met betrekking op lijfstraffen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.