Binnenland

Man slaat oud-TBS’er annex kinderlokker met schop, man krijgt 10 maanden cel

04-05-2017 13:34

Mario H. (52) uit Helmond moet tien maanden de gevangenis in. Hij sloeg 19 januari een 47-jarige man heel hard met een schep of schop. De man had zich op internet voorgedaan als iemand van zeventien die met H.’s dochter wilde afspreken.

Volgens de rechtbank in Den Bosch was er sprake van zware mishandeling met voorbedachte rade. H. kondigde begin januari via Facebook en regionale media een klopjacht aan naar oud-tbs’er Jack S., die zijn dochter rozen en chocola had gestuurd en om naaktfoto’s had gevraagd. Toen hij S. in Eindhoven had gevonden, sloeg en schopte hij de man. S. liep sneeën op in zijn been en hoofd en brak beide onderarmen. Hij ligt drie maanden later nog steeds in het ziekenhuis.

Tegen H. was zes jaar geëist. Justitie vond dat er sprake was van een poging moord.

De rechtbank “begrijpt dat de vader zijn dochter wilde beschermen, maar dat rechtvaardigt de mishandeling niet. H. heeft voor eigen rechter gespeeld en dat is in de Nederlandse rechtstaat volstrekt onacceptabel.”

Het Openbaar Ministerie liet direct na de uitspraak weten dat het “in de lijn der verwachting ligt” dat het in hoger beroep gaat. “Wij gaan ervan uit dat H. wel degelijk gericht op het hoofd sloeg.” Volgens de rechtbank is dat echter niet bewezen. Het Openbaar Ministerie wijst op getuigen die zeggen dat S. zijn hoofd beschermde met zijn armen. “De straf past bij een zware mishandeling, maar wij vinden dat er sprake is van een poging moord.”

De rechtbank sprak ook nog uit dat het idee van H. dat S. tbs had gekregen vanwege een zedendelict, niet klopt.
(ANP)

Lees ook: OM eist 6 jaar cel tegen vader die belager dochter in elkaar sloeg