Binnenland

Neergestoken en mishandeld raadslid Zuidoostbeemster Marian Segers: ‘Het was marteling’

04-05-2017 13:13

Vandaag staat de Franse man die D66-raadslid Zuidoostbeemster Marian Segers neerstak en zwaar mishandelde, voor de rechter. Segers heeft vandaag een verklaring afgelegd over de mishandeling, schrijft NH-nieuws. De 43-jarige Fransman dook zomaar op op haar erf, waarop Segers hem verzocht weg te gaan. Toen zij later haar loods binnen liep, stand hij daar op haar te wachten met gereedschap uit de loods in de aanslag.

 

“Hij stond klaar in de aanval en gaf meteen een klap. Die was knetterhard, als een mokerslag. De vastberaden harde blik doet mij beseffen dat ik verloren ben. Ik dacht ‘Marian dit was je leven. Je gaat sterven. Ik ga dood’. Ik heb van mijn leven niet zo hard gegild van angst. Doodsangst. Het was brute marteling. Hij heeft mij voor dood achtergelaten.”

 

Segers raakte zwaar gewond en werd op straat gevonden door buren. De dader stal haar auto en vluchtte, maar werd drie maanden later aangehouden. Hij verklaart onder invloed te zijn geweest van drank en drugs en zich weinig meer te herinneren.

Dat geldt niet voor Marian Segers; zij is nog altijd angstig en durft weinig buiten te komen.