Binnenland

Video – ‘Jongeren met bontkraagjes’ terroriseren Leidse wijk De Kooi, politie doet niks

06-05-2017 11:49

Het Leidsch Dagblad schrijft dat de Leidse wijk De Kooi het terrein is van hangjongeren ‘met bontkraagjes’ die de boel terroriseren. Vooral ‘s avonds laat gooien ze ruiten in, steken straatmeubilair in brand, gooien eieren en schelden. Telegraaf Vandaag maakte er onderstaande video met een dappere buurtbewoner Sjaak die in beeld durfde te spreken over het tuig.

Het Leidsch Dagblad citeert nog twee andere bewoners:

“Ik voel me onveilig in mijn eigen huis”, zegt Edwin Rasser. Vorige week donderdagavond zat hij thuis op de bank toen hij een dreun hoorde. In zijn slaapkamer was een steen naar binnengekomen. Hij is ervan overtuigd dat de groep jongeren schuldig is. “Je hoort ze regelmatig en ze rennen hier rond.”

Fia Kagenaar kreeg meerdere keren de woorden ’kankerhoer’en ’krijg de kanker’ naar haar hoofd geslingerd en bij haar in het portiek kwamen ook stenen naar binnen. “Als ik ze te pakken krijg, zijn ze nog niet jarig.” Ze hoort van oudere buurtbewoners dat ze het Kooipark niet meer in durven. “Ik ben zelf gelukkig niet bang uitgevallen, maar ik loop ook niet meer prettig als ik mijn hondjes uitlaat.Het is van de zotte, het is nog nooit zo erg geweest.”

De politie geeft aan dat de klachten bekend zijn, er wordt extra gesurveilleerd en de wijkagent neemt het vaker mee in zijn ronde. “Daarbij gaat hij in gesprek, onderhoudt hij zoveel mogelijk contact en spreekt jeugd aan.”