Buitenland

Bampumim Teixeira, slachtte twee artsen op gruwelijke wijze af in hun eigen appartement te Boston

08-05-2017 13:53

In Boston zijn afgelopen weekend de 38-jarige anesthesist Lina Bolanos en haar partner Richard Field (49, eveneens anesthesist) op gruwelijke wijze om het leven gekomen in hun eigen appartement, een luxe penthouse met een waarde van zo’n 1,9 miljoen dollar, in Zuid-Boston. De twee slachtoffers werd de keel doorgesneden.

De dader werd na een vuurgevecht met de politie in het appartementencomplex uitgeschakeld en aangehouden. Het gaat om de 30-jarige Bampumim Teixeira, een oorspronkelijk uit West-Afrika afkomstige immigrant die net vrij was gekomen na het uitzitten van negen maanden celstraf voor het beroven van een bank.

De dader werkte voor zijn gevangenisstraf als beveligingsmedewerker en was eerder ook al in aanraking gekomen met de politie wegens onder andere diefstal.

Motief

Het motief van de moordpartij is nog onduidelijk. Volgens de politie van Boston stond met bloed een boodschap op de muur geschreven waaruit zou blijken dat het om ‘vergelding’ gaat. Welke vergelding precies is nog onduidelijk. Nabestaanden van de slachtoffers kunnen zich niet voorstellen dat het koppel iets met criminaliteit te maken had.

Opvallend is dat het appartementencomplex waar de slachtoffers woonden goed beveiligd is waardoor het is uitgesloten dat de dader zomaar binnen heeft kunnen dringen. De politie gaat er vanuit dat de slachtoffers hun moordenaar kenden en zelf hebben binnengelaten.

Opengesneden keel

De slachtoffers werden aangetroffen met hun handen op de rug gebonden. Hun kelen waren opengesneden. Bij de lichamen aangetroffen foto’s van de slachtoffers waren in stukken geknipt.

Vlak voor de moord wist één van de slachtoffers nog in paniek een sms’je te sturen aan een vriend die de politie waarschuwde.