Binnenland

Mysterieus Turks vlagvertoon in Den Haag: provocatie Erdoganisten of vastgoedruzie?

Pand staat leeg, eigenaar heeft een conflict met de gemeente

Vrijdag verschenen er aan het chique Haagse Noordeinde, tegenover het werkpaleis van de Koning, opeens manshoge Turkse vlaggen voor alle ramen van een leegstaand pand. Een provocatie van Erdogan-aanhangers? De Telegraaf schrijft:

Maar is het wel een Erdogan-bolwerk? Haagse tongen houden het eerder op een ordinaire vastgoedruzie tussen Bobby Bras, de Nederlandse eigenaar van het pand, en de gemeente. Maar de vastgoedondernemer ontkent in alle toonaarden dat hij de gemeente op stang wil jagen met een Turkse namaak-provocatie.

Bras zou appartementen willen vestigen in het pand, waar de gemeente met een beroep op de monumentale status van het gebouw een stokje voor stak. VVD-Tweede Kamerlid Malik Azmani vindt het vlagvertoon, uit welke hoek het dan ook afkomstig is, ‘niet normaal.’ Haagse partij Groep de Mos stelde al schriftelijke vragen over de kwestie.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.