Binnenland

Omstreden oud-burgemeester Schiedam Wilma Verver (VVD) uit woonboerderij gezet

Miljoenenschuld en onduidelijke inkomstenbronnen maken echtpaar Verver dakloos

De rechter oordeelde gisteren dat de oud-burgemeester van Schiedam, Wilma Verver, haar woonboerderij in Voorst moet verlaten, schrijft de Stentor. Het gezin Verver is failliet verklaard en de verhuurder vreest oplopende huurschulden dus zegde het contract op. Verver vocht dit aan, maar zonder succes: zij en haar man Gerard moeten er echt uit.

Wilma Verver stapte op als burgemeester van Schiedam, kort voordat onderzoeksbureau Bing een vernietigend integriteitsrapport over haar werkwijze uitbracht. Sindsdien hebben zij en haar man een schuld van 2,7 miljoen euro opgebouwd. Gerard Verver krijgt op 30 mei aanstaande gelegenheid zich te verantwoorden voor de financiële situatie tijdens een zitting. Hij kan tot maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen als hij geen helderheid weet te verschaffen over zijn inkomstenbron.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.