Buitenland

Zeer schokkende beelden van CNN: stervende Syrische kinderen na gifgasaanval

15-05-2017 13:14

CNN heeft zeer schokkende beelden vrijgegeven waarop is te zien hoe Syrische kinderen sterven aan de gevolgen van een gifgasaanval op het Syrische Khan Sheikhoun. CNN zegt de beelden te willen laten zien zodat ‘de wereld de oorlogsmisdaden van Assad niet kan ontkennen en niet langer kan wegkijken van ‘misdaden tegen de mensheid’.

De Syrische dictator Assad heeft altijd ontkend achter de gifgasaanval te zitten maar experts zijn het er over eens dat alleen het Syrische regime in staat is om dergelijke gifgassen, in dit geval Sarin, te produceren.

Critici wijzen er echter ook op dat de door de VS en Europa ‘gematigde rebellen’ genoemde radicaal-islamitische strijders die tegen Assad strijden gebruik kunnen hebben gemaakt van door het Syrische leger geproduceerd gifgas om zo de schuld in de schoenen van het Syrische regime te kunnen schuiven. Bovendien zou het voor Assad geen enkel voordeel hebben gehad om gifgas in te zetten, ook al is er geen twijfel over zijn in het verleden bewezen kwalijke motieven.

De volledige video is te bekijken op de website van CNN.