Binnenland

Zwangere vrouw onverklaarbaar dood aangetroffen, ex-vriend in hoger beroep vrijgesproken van moord

17-05-2017 15:25

Een 38-jarige man is woensdag in hoger beroep vrijgesproken van de verdenking dat hij zijn zwangere ex-vriendin in Leiderdorp van het leven zou hebben beroofd. Evenmin acht het gerechtshof in Amsterdam bewezen dat hij haar in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

De verdachte was eerder door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, ook voor het vervalsen van een diploma. Dat laatste vindt het hof wel bewezen en legt hem daarvoor twee maanden gevangenisstraf op. Tegen de man was in hoger beroep vijftien jaar cel geƫist.

Het slachtoffer werd in oktober 2013 bloedend en levenloos gevonden in het trappenhuis van haar woning in Leiderdorp. Volgens het hof is geen technisch bewijs geleverd voor het vermoeden dat de verdachte op dat moment in het trappenhuis aanwezig was. Evenmin zijn er getuigen of telefoongegevens die deze stelling van het Openbaar Ministerie ondersteunen. Deskundigen konden geen doodsoorzaak van de vrouw aanwijzen; de verwondingen vormden geen verklaring voor haar dood.

(ANP)