TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Bonusquote: ‘Vrouwen worden geweerd van straten in Parijse wijk Chapelle-Pajol, hartje centrum’

'Groepen mannen, dealers, migranten en anderen hebben de straten overgenomen'

Tags: ,

 

“Sinds een jaar is het district Chapelle-Pajol volledig veranderd: groepen mannen, verkopers, dealers en smokkelaars hebben de straat overgenomen en vallen vrouwen op straat lastig.

De meisjes, ze durven niet meer alleen naar buiten,  kunnen geen strakke rok of broek dragen zonder dat ze in een spervuur van beledigingen terecht komen. Eén van hen vertelt hoe haar haren met opzet in de fik werden gestoken met een sigaret.

‘We zijn allemaal slachtoffer van ondraaglijke behandelingen door mannen’, zegt Nathalie (50) die al 30 jaar in deze buurt woont en spreekt over een verandering naar een ‘ongekend’ vijandig klimaat de afgelopen maanden: ‘Er zijn beledigingen, onnodige opmerkingen. De atmosfeer is intimiderend, tot aan het punt dat we onze lifestyle, onze kledingkeuze er op hebben moeten aanpassen. Sommige vrouwen zijn zelfs helemaal gestopt met naar buiten gaan. Zoals de oude vrouw van 80 die werd aangerand toen ze terugkeerde naar haar appartementencomplex, ze heeft zich nu in haar appartement verschanst en durft niet meer naar buiten.’

Aurélie, een jonge vrouw van 38, geeft toe dat de wijk waar ze al 15 jaar woont niet meer herkent: ‘Het simpele feit van zich op straat te begeven is problematisch geworden voor vrouwen: wanneer ik [als vrouw] voor het café passeer onderaan mijn appartementsgebouw, krijg ik allerhande verwensingen te horen. Toen ik me enkele dagen geleden aan het raam van mijn flat vertoonde, werd ik uitgescholden en heb ik me binnenin moeten opsluiten. Nog niet zo land geleden ging ik ‘s avonds nog op straat… Dat is vandaag gewoon ondenkbaar.'”

 

U denkt nu misschien: “Dit gaat zeker over zo’n banlieue van Parijs, ver buiten het centrum, ver buiten de toeristische gebieden.”
Denk dan nog maar eens: Chapelle-Pajol ligt in het 10e en 18e arrondisement, hartje Parijs, vlakbij het Gare Du Nord, de Sacré-Coeur, Montmartre en de Moulin Rouge.

Kortom, hartje wereldstad Parijs, hartje multiculturele kosmopolitische tolerante samenleving. Die dus niet voor vrouwen is. Wéér niet voor vrouwen is. Allemaal de schuld van Geenstijl.nl natuurlijk.

Maar gelukkig hebben vooral de inwoners van hartje multiculturele samenleving fijn voor Macron gestemd dus zal het de komende jaren ongetwijfeld stukken beter gaan, ook voor vrouwen. Toch?

Bron is Le Parisien maar via Express.be.

 

Foto: wikimedia.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.