Binnenland

Koning: ‘Nederland een schoolvoorbeeld van een multiculturele samenleving’

19-05-2017 11:08

Koning Willem-Alexander is trots op de manier waarop Nederland vluchtelingen heeft opgevangen die in 2015 in groten getale naar ons land kwamen. Hij zegt dat in een vraaggesprek met de Italiaanse krant La Repubblica, voorafgaand aan het staatsbezoek dat het koninklijk paar in juni aan Italië en Vaticaanstad brengt.

De koning gaat in het interview wat dieper in op het migratievraagstuk. Hij zegt er trots op te zijn dat geen van de 65.000 vluchtelingen en migranten die in 2015 naar Nederland kwamen in de open lucht hebben hoeven slapen. Als koning vindt hij het belangrijk dat nieuwkomers in Nederland op een goede manier in de maatschappij worden opgenomen. Willem-Alexander ziet dat er in Europa grote zorgen bestaan over, met name, economische migranten, maar hij hoopt dat de aantrekkende economie en de opbloeiende arbeidsmarkt het oplossen van het migratievraagstuk zullen vergemakkelijken.

Volgens de koning is Nederland een schoolvoorbeeld van een multiculturele samenleving.

(ANP)

TPO Leestips voor de koning. Zomaar een greep uit alleen al de afgelopen week in nieuwsberichten uit de multiculturele schoolvoorbeeldsamenleving:

Erdoganaanhangers bedreigden agenten in Rotterdam

Geenstijl publiceert tapverslagen: Amsterdamse politie marionet van terreurverdachte moskee

Hoofddoekjes bij de te islamiseren Amsterdamse politie, videobonanza

Democratie en Media subsidieert workshop met salafistische voorman Aboe Ismail

Sylvana Simons dreigt media te muilkorven via rechter, want ‘rechter benadrukte rol media ‘

Et cetera, ad infinitum, ad nauseam.