Buitenland

Man die bloedbad aanrichtte op Times Square is oud-militair

19-05-2017 16:37

De autobestuurder die donderdag op Times Square in New York dood en verderf zaaide, is in zijn tijd bij de Amerikaanse marine door een militaire rechtbank al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en wanordelijk gedrag.

Na bijna drie jaar bij de marine is hij ‘onder niet eervolle omstandigheden ontslagen’ uit de militaire dienst, zei een hoge officier vrijdag. De 26-jarige man uit de Bronx was donderdag met zijn auto met hoge snelheid de stoep opgereden en heeft daarbij een vrouw gedood en 22 anderen verwond. Hij wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en doodslag. De man is door de politie in bewaring gesteld. Volgens CNN zijn in het bloed van de man sporen van de drug PCP, ook bekend als Angel Dust, aangetroffen.

De militaire rechtbank in Jacksonville, de stad waar hij gestationeerd was, veroordeelde de toenmalige militair tot een boete van omgerekend 3000 euro en legde hem een avondklok voor drie maanden op. Daarnaast werd hij gedegradeerd tot een lagere rang. Hij was tijdelijk gestationeerd op het oorlogsschip USS Carney en op bases in Illinois en South-Carolina.

Lees ook

TPO – Dronken automobilist rijdt in op voetgangers Times Square, New York

ANP