Binnenland

‘Recht’spraak: slechts tot 8 maanden jeugddetentie geëist voor gruwelijke groepsverkrachting

19-05-2017 13:49

Tegen de 15-jarige tweeling en de 16-jarige medeverdachte die een vrouw in haar auto hebben groepsverkracht is een strafeis uitgesproken door het OM. De zaak tegen de donkergetinte verdachten, die op bewakingsbeelden te zien waren, vond achter gesloten deuren plaats vanwege hun leeftijd.

Het OM eiste voor de groepsverkrachting 8 hele maanden jeugddetentie tegen de verdachten. De tweelingbroers, die ook nog meerdere minderjarige meisjes aanrandden, hoorden ook voorwaardelijke jeugd-TBS tegen zich eisen. Let wel, dit is dus de eis van het OM, de uiteindelijke straf kan en zal vanwege achtergronditis, trial by media, jonge leeftijd van de verdachten, de kleur van de auto van het slachtoffer, de weersomstandigheden, discriminatie, een vormfout, drie maal etnisch profileren en een zielig verhaal van de ouders vermoedelijk dus lager uitvallen. Uiteraard met aftrek van voorarrest en wat dies meer zij.

Een groepsverkrachting door drie man, waarbij de individuele strafeisen opgeteld krap 2 jaar bestrijken. Nederland, 2017.