TPOok!

 
Opinie

Utrechtse PvdA, GL, PvdD en D66 verspillen tijd en geld van GGD met onzin over zendmasten

Motie aan college over niet-bestaande gezondheidsklachten door zendmast is aangenomen

Zucht. Vrouwen en ratio is al geen gelukkig huwelijk, maar linkse vrouwen en ratio passen ongeveer even goed bij elkaar als vrede en islam. In juni 2016 schreef ThePostOnline al over de totaal ongefundeerde angst voor gezondheidsklachten door zendmast-straling bij de Utrechtse fracties van GroenLinks, D66, PvdA en PvdD.

Wij citeren uit dat artikel nogmaals Jan Willem Nienhuys, wiskundige en secretaris van Stichting Skepsis:

Mensen zijn helemaal niet zo gevoelig voor telefoongolven als de actievoerders beweren. Dat is maar goed ook, want anders lag zowat de hele mensheid nu op apegapen. Mensen zijn echter wel extreem gevoelig voor angstaanjagende geruchten, speciaal als ze die van meerdere zijden horen. Dat politieke partijen aan het verspreiden van ziekmakende geruchten meedoen is niet zo mooi van ze.

Dat weerhield de linkse meisjes in Utrecht er niet van een motie in te dienen over de ‘gezondheidsklachten door de zendmast’ en de Utrechtse raad was zo dom die motie aan te nemen. Daardoor is de GGD, met haar beperkte tijd en middelen, nu genoodzaakt aandacht te besteden aan deze flauwekul. Uit de aangenomen motie:

Verzoekt het college deze gezondheidskwestie rondom straling van zendapparatuur in de gaten te houden door oa:
– klachten van bewoners secuur te registreren bij de GGD en door te zenden naar het RIVM;
– bewoners met klachten desgewenst te adviseren over factoren die mogelijk straling
afgeven;
– samen met bewoners en telecombedrijven oplossingen te verzamelen en te kijken hoe
klachten van mensen kunnen worden verminderd en dit terug te koppelen aan de raad;
– deze gezondheidskwestie landelijk aan te kaarten bij het Rijk

Never mind feiten en wetenschap, makkelijk scoren met ‘de gezondheid van de burgers’ kun je niet laten liggen nietwaar? Marleen Haage (PvdA), Eva van Esch (PvdD), Anne Marijke Podt (D66) en Marlene de Regt (GroenLinks), bedankt voor het aanmoedigen van pseudowetenschap, hypochondrisch zendmasthaten en het verspillen van tijd, geld en moeite van gezondheidsprofessionals die nu worden gehinderd in hun werk: het gezond houden en maken van de Utrechtse bevolking!

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.