Amsterdam Noord vol straatterreur en autobranden, gemeente geeft cursus straattaal

24-05-2017 11:29

Als wij een hele naargeestige dystopische roman zouden schrijven over een ooit bloeiende stad, centrum van handel, kennis, kunst en vrijheid, die nu in diep moreel verval is door toedoen van kruiperige, laffe autoriteiten, dan nog kregen wij dit niet verzonnen.

Stadsdeel Amsterdam-Noord, sinds jaar en dag toneel van autobranden, vandalisme, autobranden, autobranden, mishandeling, autobranden, straatterreur, autobranden, autobranden, autobranden, intimidatie van bewoners, autobranden, criminaliteit, autobranden, autobranden, hangjongeren, autobranden, inbraken en autobranden, gaat nu eindelijk eens doorpakken op de al jaren etterende criminaliteit en wetteloosheid door overwegend allochtoon tuig EEN CURSUS STRAATTAAL AANBIEDEN aan bewoners.

Dus wie jongeren wil aanspreken op afval gooien, hangen, blowen, straatroven, autobranden, intimideren of autobranden, moet dat constructief en bruggenbouwend leren in het buurthuis. Van zo’n stoffige welzijnswerker met van die harde stukjes vergeeld spuug in zijn/haar mondhoeken (type Jan, voor wie Lilyhammer heeft gezien) die dan in een rollenspel een petje verkeerd om opzet en met een tragisch verkeerde dictie “Yo fawakka jongen!” zegt. Nog net niet in Polygoonstem.

En dan met die kennis gewapend de argeloze verbindburger uitzetten in het wild om je maakbaarheidswaan aan de toets der realiteit te onderwerpen. Dan maar hopen dat de jeugd een beetje meewerkt: “Woellah hoor die bakra eens. Respect. Ik gooi terstond mijn blikje in de afvalbak want anders belt deze gabber de popo!”