Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Tiende arrestatie na islamitische terreuraanslag in Manchester

Politie: 'dit is een snel lopend onderzoek'

De Britse politie heeft vrijdagochtend nog een man aangehouden naar aanleiding van de bomaanslag in Manchester maandag. In totaal zijn tien mensen sinds de explosie gearresteerd, van wie er twee al zijn vrijgelaten.

De man werd opgepakt in Moss Side, ten zuiden van de binnenstad van Manchester. “Dit is een snel lopend onderzoek en we houden een open blik in dit stadium”, schrijft de politie op Twitter.

Door een bomexplosie aan het einde van een concert van het Amerikaanse popidool Ariana Grande in de Manchester Arena kwamen ten minste 22 mensen om het leven. Ook de vermoedelijke dader kwam om. De politie denkt dat hij deel uitmaakte van een netwerk. Terreurgroep Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.