Provoceerdominee wil blijven provoceren, probeert politiehoofddoek door te drukken

30-05-2017 12:59

We hebben een nieuwe aanwinst in de media-rolodexen onder de ‘G’ van Gekkie. Namen we provoceerdominee Rikko Voorberg eerst nog serieus toen hij vluchtelingen wilde herdenken op 4 mei om 20:00 des avonds, naar nu blijkt was het helemaal niet de bedoeling om hem als een activist te zien.

Het is hem, zoals we toen al vermoedden, inderdaad gewoon om de media-aandacht te doen. Vooruit, we spelen het spelletje even mee, het is een nieuws-luwe dag immers.

Wat wil de stookminee nu weer? Welnu, hij heeft weer even afgewacht welk ophefje er speelde en haakt daar, rijkelijk laat overigens, op in door zich rap in een ‘noujaaaaa tssssss is hij GEK geworden’ standpuntje te glibberen.

Agentes moeten gewoon een copvod mogen, is zijn nieuwe ticket naar de spotlights. Want religie is deel van je identiteit en meer provocatieve wegmetons reli-blerf ter onderbouwing van een mening die, we weten het nu zeker, helemaal op niets anders gebaseerd is dan op maximaal aandacht bijelkaar tergen. Laaghangend ophef-fruit plukken, meer is het niet.

Tips voor Rikko, want hij was wat laat op de copvod-bandwagon:

– Zeg dat de dode kinderen in Manchester gewoon op dat tijdstip in bed hadden moeten liggen
– Noem Willem-Alexander/Sesamstraat/barbecuen/de winst van Dumoulin racistisch
– Vind dat iedereen mee moet doen aan de ramadan om ons consumentisme zelfstraffend te overpeinzen
– Pleit voor een verbod op vaccinaties want dat is niet eerlijk tegenover ongevaccineerde nieuwkomers
– Stel voor een lichte vorm van meisjesbesnijdenis toe te staan
– Eis een identificatieplicht voor bezoekers van Geenstijl en een meldplicht voor reaguurders
– Probeer mansplaining strafbaar te stellen

Nou, je kan het, ouwe reliquerulant van ons! De komkommertijd staat weer voor de deur dus mediaredacties zitten te springen om types die op afroep malle dingen komen zeggen over de ophef du jour. Met ons lijstje kun je even vooruit en mocht je er bij onvoorziene nieuwe rel-onderwerpen niet uit komen wat nou de domste provocatie zou zijn, vraag je dan eens af: wat zouden Sylvana/Anja Meulenbelt/Simone van Saarloos/die zuursloot van de Volkskrant (meer opties mogelijk)/DENK vinden?