Bonusquote uit moreel failliet Amsterdam – VVD-wethouder: ‘hoe meer asielzoekers hoe beter’

31-05-2017 09:29

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan, en alles rechts van de PvdA in Amsterdam is alvast in milde kiezerspaniek. Zo ook VVD-wethouder Eric van der Burg. Hij hield een warrige, dromerige en ietwat megalomane speech waarin hij pleitte voor meer, meer, meer multicultuur, tijdens een conferentie in de Stadsschouwburg.

Daarna, in een paneldiscussie, sprak Van der Burg de wens uit voor meer asielzoekers in Amsterdam. Uit Het Parool voor u geciteerd:

In het panelgesprek zei hij voorstander te zijn van ‘hoe meer asielzoekers, hoe beter’ en dat is binnen zijn partij best een spannend standpunt. Hij zei wel te begrijpen dat de komst van asielzoekers onrust veroorzaakt bij Amsterdammers, die hen beschouwen als concurrenten op de arbeids- of woningmarkt. “Maar dat is nog geen reden PVV te stemmen.”

Nou, dat treft, dat kán ook niet bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen: de PVV doet in Amsterdam niet mee. Er is in de hoofdstad geen keuze meer mogelijk, nu de VVD óók al de stad wil volstoppen met asieleisers, om tegen meer instroom te stemmen. Het enige wat er op zit voor Amsterdammers die geen nieuwe asielzoekers in hun buurt willen, is verhuizen naar een gemeente waar niet iedereen in de lokaalpolitiek is besmet met deug-ebola.

Beeld: Eric van der Burg, VVD, met een fakkel onderweg naar het huis van een Amsterdamse PVV-stemmer