Weten & Tech

Windows-programma straks te streamen op Galaxy S8

31-05-2017 16:50

Goed nieuws voor mensen die in het bezit zijn van een Samsung Galaxy S8 of het model S8+. Binnen afzienbare tijd wordt het voor hen namelijk mogelijk om Windows-programma’s af te spelen op hun mobiele telefoons. Samsung gaat daartoe een samenwerkingsverband aan met het bedrijf VMware, dat de benodigde software zal gaan leveren.

Het ‘schakeltje hardware’ dat dit alles mogelijk maakt is de DeX Dock, die de telefoon kan koppelen aan een scherm van een desktop of laptop. Dan ben je als gebruiker dus in staat om je smartphone met muis en keyboard te bedienen. Een betaalde dienst genaamd VMware Workspace ONE zorgt voor de verbinding met de software van Windows, meldt technologie-website Tweakers. De programma’s worden afgespeeld en gestreamd naar de Samsung telefoons via de servers van VMware Workspace ONE.

VMware Horizon neemt op eenvoudige doch dynamische wijze de bescherming van de gegevens in de virtuele omgeving voor haar rekening. Bijvoorbeeld de Windows 10 Mobile-telefoon Elite X3, geproduceerd door het bedrijf Hewlett-Packard, beschikt al over zo’n desk dock.

Op het eind van deze maand is de nieuwste Samsung smartphone alweer te verkrijgen, nadat het bedrijf de telefoon twee weken geleden had laten zien.

Als je er eentje aanschaft is het natuurlijk slim om ter bescherming tegen krassen en breuken er meteen even een fraai Samsung S8 hoesje bij te bestellen, zelfs al reken je jezelf niet tot de echte ‘gadgetgeeks’.

Voor iets meer dan een tientje heb je er al een hoesje in je bezit. Je zal dan nog wel de keuze moeten maken tussen een zogeheten ‘back case’ of een ‘book case’. Dit laatste model kan je openklappen, het ander is slechts een bescheiden achterkantje, waardoor het hoesje minder ruimte in broek- of borstzak inneemt.

De omhulsels bestaan in vele varianten, zoals getooid met vlaggen, mooie dames, bloemen, sterrenstelsels, fruit en andere patronen erop.