Buitenland

Zeker 17 gewonden bij crash Nederlandse bus met scholieren in Frankrijk

01-06-2017 07:39

Update: 11 leerlingen en 5 docenten zijn naar het ziekenhuis vervoerd. 5 scholieren zijn lichtgewond geraakt.

 

In Frankrijk is op donderdagnacht rond 05.45 uur op de A16 tussen Duinkerken en Calais een bus met Nederlandse scholieren uit Geldrop op een vrachtwagen gebotst. De Poolse vrachtwagenchauffeur zou in slaap gevallen zijn.

De buschauffeur is zwaargewond, melden Franse media. Hij is met een helikopter naar het ziekenhuis in Lille gebracht. Er zaten volgens de laatste berichten 50 scholieren in de bus, die op weg was van Calais naar Londen. Zestien van hen zouden gewond zijn geraakt en dat zou ook gelden voor twee volwassen begeleiders.

Contact met ouders

De Poolse vrachtwagenchauffeur zou in slaap gevallen zijn. Het gaat om leerlingen van het Stabrecht College uit Geldrop en de prioriteit van het college ligt nu bij het informeren van de ouders en het opvangen van kinderen. Dat laat een woordvoerder weten.

“We zijn nu vooral bezig om contact op te nemen met alle ouders en het opvangen van de kinderen”, aldus een medewerker van de school. “Verder kunnen we nu nog niet veel over het ongeluk vertellen”.

Een bus met leerlingen van het college was op weg voor een dagtrip naar Londen en raakte in Noord-Frankrijk betrokken bij een botsing. Ouders van de betrokken leerlingen worden op school opgevangen.

(TPO/ANP)