Binnenland

Bonusquote – Surinaamse Amsterdammer: ‘Nederlanders moeten leren een vuist te maken’

03-06-2017 12:04

In de asfalt jungle die de Amsterdamse Transvaalbuurt is, lijden veel autochtone kindjes nogal onder de straatterreur door islamitische jeugd. Hebben Surinamers geen last van, volgens ingezonden-briefschrijver in het Parool Parveen Mohan, en wel hierom:

Wat dat betreft ben ik blij dat ik een Surinaams gezin heb. Moslimkinderen laten Surinamers namelijk met rust omdat ze weten dat wij niet zo’n zwak volkje als de Nederlanders zijn. Ze weten dat als ze Surinaamse kinderen lastigvallen, binnen een half uur de hele familie van het kind verhaal komt halen.

Misschien moeten Nederlanders dat ook eens leren doen; een vuist maken tegen terreur. En als hun kinderen met rust gelaten worden, zullen ze hen ook wat vaker op een zwarte school doen.

Daar. Hoort u het eens van een gemarginaliseerde, intersectioneel betuttelbare PoC die weigert een abonnement op Zielig te hebben. U leest de hele powerrant HIER. En nou hop naar buiten de kansenwijk in sturen, uw Tuimelijne en Lenthe, en als de rotjongens ze plagen komt u met uw neven, broers en ooms vragen aan Rachid en Abdel of ze een probleem hebben. Hunnie doen het ook.