Buitenland

Auto rijdt in op voetgangers in Londen

03-06-2017 23:37

De Britse politie maakt melding van een incident op de London Bridge in Londen. Volgens de BBC is een bestelauto ingereden op voetgangers op de brug. Een ooggetuige zei dat vijf tot zes mensen werden geraakt.

 Update 01.55 – Politie Londen: Dit is een aanslag

Update 01.45 – Theresa May: dit lijkt op terreurdaad

De Britse premier Theresa May is op de hoogte gebracht van het incident op London Bridge. Ze staat permanent in contact met de autoriteiten, meldt de BBC op basis van informatie van Downing Street. Zondagochtend zal May een spoedvergadering van veiligheidsdiensten voorzitten.

Update 00.44 – Politie naar ‘incident’ in buurt Vauxhall

Op beelden is te zien hoe de politie mensen van London Bridge wegleidt. Het zekere voor het onzekere nemend leiden ze deze mensen met de handen op het hoofd weg.

Inmiddels heeft de politie ook gereageerd op ‘een incident’ in de buurt Vauxhall in het zuiden van Londen. Een gewapende eenheid is op weg naar die buurt, maar het is nog onduidelijk waarom.

Tegenover de BBC heeft de politie gesproken over “in ieder geval meer dan 1 dode” op de brug.

Update 01.31 Donald Trump steunt het vVerenigd Koninkrijk

 

Update 00.44 – Klopjacht op drie verdachten

Volgens de BBC zoekt de politie drie verdachten die mogelijk gewapend zijn.

Update 00.37 – Mensen neergestoken

Een taxichauffeur zegt tegen zender LBC: ”Een busje kwam vanaf London Bridge, reed langs de stoplichten en reed op de trappen af. Veel mensen werden omver gereden. Toen stapten drie mannen met lange messen uit. Ze liepen over Borough High Street en staken willekeurig mensen neer. Ik zag een jong meisje dat in de borst was gestoken.”

Update 00.29 – Ook steekpartijen

Diverse Britse media meldden op basis van ooggetuigen dat tijdens het incident mensen werden aangevallen met messen. Een buurtbewoner, een ex-militair, zei tegen Sky News dat ook stevig werd geschoten. Een medewerker van de BBC zei dat verschillende getuigen zeker drie mensen gewond op de grond hadden zien liggen.

Update 00.01 – Busje slalomde

Getuige zegt tegen CNN dat busje over de stoep van London Bridge slalomde. Zag daarna vijf tot zes mensen bewegingloos op het wegdek liggen.

In maart werd Londen opgeschrikt door een aanslag met een auto op voetgangers op de Westminster Bridge, niet ver van de parlementsgebouwen. Een 52-jarige man raasde over het trottoir en kwam tot stilstand tegen een hek. Daarna stapte hij uit en stak een politieman dood, voordat hij zelf werd neergeschoten. Door de aanslag kwamen naast de agent vier mensen om het leven. Terreurgroep Islamitische Staat claimde dat de aanslagpleger een IS-soldaat was.