Buitenland

Londen: 12 arrestaties bij politie-invallen na aanslagen Londen

04-06-2017 14:15

Het dodental van de aanslag in Londen is opgelopen naar zeven. Bijna vijftig slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. Enkele van de gewonden die in Londen in vijf verschillende ziekenhuizen zijn ondergebracht, zijn er slecht aan toe. Inmiddels is de politie op zoek naar meer personen die betrokken kunnen zijn bij de aanslag van gisteren.

Update: 14:25 – 12 personen gearresteerd in Barking

Bij de invallen in de voorstad Barking zouden 12 personen zijn gearresteerd, zo meldt de BBC. Volgens de eerste berichten gaat het daarbij om zowel mannen als vrouwen. Op foto’s is te zien hoe arrestanten op de grond liggen.

Volgens de politie worden er op dit moment nog steeds woningen doorzocht.

Update: 14:20 – ‘Geen verband tussen aanslagen’

Er is geen verband tussen de terroristische aanslagen die Groot-Brittannië de afgelopen drie maanden hebben getroffen, dat zei de Britse premier Theresa May vandaag. Vorige week maandag kwamen bij een zelfmoordaanslag tijdens een concert van Ariana Grande 22 mensen om het leven. Bij een aanslag in Londen met een busje vielen eind maart drie slachtoffers. May stelt dat er sprake is van kopieergedrag.

Inval in woning

De Londense politie heeft zondag een inval gedaan in een pand in het oosten van de stad. Volgens SkyNews woonde een van de aanslagplegers in het gebouw. De politie heeft nog niet bevestigd dat de inval te maken heeft met de aanslagen van zaterdagavond.

SkyNews meldt dat er vier mannen en een vrouw zijn gearresteerd bij de inval in Barking. Volgens ooggetuigen gebruikte de politie explosieven bij het betreden van het pand, rond 8.00 uur. Straten werden afgezet tijdens de inval.

(TPO/ANP)