Buitenland

Dader aanslagen Londen was al bekend bij politie als jihadist, ronselde kinderen voor ISIS

05-06-2017 10:26

Een van de drie mannen die zaterdagavond in Londen op een menigte in reed en daarna met messen mensen begon af te slachten uit naam van de islam, is een Pakistaan die al gemeld was bij de autoriteiten, schrijft the Times.

De man, wiens naam niet is vrijgegeven, zou radicale ideeƫn koesteren en in een park kinderen ronselen en radicaliseren. Ook was hij te zien in een documentaire over radicale moslims op Channel Four.

De recente terroristische aanslagen in Londen en Manchester, gepleegd door islamitische extremisten, zijn in Groot-Brittanniƫ zelf beraamd. De grootste dreiging waar het land nu mee kampt, komt niet uit het buitenland, maar is van eigen bodem. Dit heeft de politiecommandant van Londen, Cressida Dick, maandag beklemtoond. Een van de daders is weliswaar geboren in Pakistan, maar groeide op in Engeland.

De namen van de daders worden vooralsnog niet openbaar gemaakt in het belang van het onderzoek. De politie bekijkt of de drie daders medeplichtigen hebben gehad. Er zijn al ettelijke arrestaties verricht.

Vanaf 14:45 is de dader van de aanslagen te zien met een groepje mede-radicalen.

(ANP/TPO)