TPOok!

 
Binnenland

Video – Politie Helmond zwaar belaagd na melding scooteroverlast door ‘jongeren’

De 'jongeren' hadden vermoedelijk 'last van het warme weer', agenten bekogeld en gebeten

De politie werd in Helmond bekogeld met glas en stenen en een agent werd zelfs gebeten, nadat zij een melding over scooteroverlast kwamen onderzoeken. De politie brengt verslag uit van het incident en roept getuigen op om zich te melden en beelden de delen met de politie. Van de politiewebsite:

Op de Willem Prinzenstraat in Helmond heeft de politie zondagavond de handen vol gehad aan een grote groep jongeren. Aanleiding was een melding van scooteroverlast, die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam.

Onder meer op het Willem Beringsplein zouden jongeren met scooters door de buurt crossen. Dit tot grote ergernis van buurtbewoners. Agenten waren snel ter plaatse en zagen op de Willem Prinzenstraat een jongen op een scooter rijden. Het voertuig was niet voorzien van een kentekenplaat. De politie maande de bestuurder te stoppen, maar die had daar geen boodschap aan. Toen agenten hem klemreden gooide de jongen zijn voertuig tegen de politieauto en ging er te voet vandoor. Hij was echter niet snel genoeg voor de agent die te voet de achtervolging had ingezet.

Escalatie

Bij de aanhouding van de jongen liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd namelijk geholpen door toegesnelde vriendjes die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.

Assistentie

Door het enorme geweld en de dreigende situatie kwam er gauw assistentie. Uiteindelijk werden drie jongeren uit Helmond opgepakt. Ze zitten allemaal vast. Agenten zagen zich genoodzaakt om ook geweld te gebruiken en deelden flinke klappen uit. De rust keerde na de aanhoudingen weer terug in de straat.

Onaanvaardbaar

De politie vindt het onaanvaardbaar wat er vanavond in Helmond is gebeurd. Beelden die door omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. De politie is daar blij mee want kan de beelden prima gebruiken in het onderzoek naar de betrokken jongeren. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.