Binnenland

Bonusquote – Theo Hiddema over feministen, jongeheer Baudet en het politieke métier

06-06-2017 11:53

Mr. Hiddema geeft een uitgebreid interview in de Volkskrant, waaruit wij voor u de volgende powerquotes hebben geselecteerd.

Over computers en social media

Medewerker Jeroen houdt zijn digitale agenda bij, Twitter en YouTube zijn onlangs geïnstalleerd. ‘Ik kan zien wat er over mij geluld wordt. Dat volg ik wel. Maar zelf zal ik niks doen.’

Deze week krijgt hij zijn eerste computer. ‘Ik heb dat nooit gedaan. Het strafrecht is een kwestie van een-op-een. Mijn cliënten zitten vast, meestal. Die hebben godzijdank geen computer.’ Hij maakt met de vinger een draaiend gebaar bij zijn strak naar achter gekamde haren. ‘Zo’n pleidooi moet uit m’n kop komen. Dat zijn gedachten die via de pen als een orgasme uit mijn vingers vloeien. Je concentratie is intenser, vergissingen geraken niet bij je vingertoppen. Ik heb zo’n mooie Mont Blanc, want je wilt dat sierlijk neerschrijven. Die opperste staat van vernuft bereik je niet als je op zo’n computer rammelt.’

Over jongeheer Baudet

Heb je een beetje mensenkennis, dan heb je in vijf minuten door dat die man geen enggeestige racist is. Anders zou ik me er niet thuis voelen. Baudet is een flierefluiter, in geestelijk opzicht. Die kan alle kanten op. Het is een associatieve acrobaat. Dan trek je die scherpslijpers aan. (…) De dames met wie ik hem in gezelschap aantref, hebben het dik naar hun zin. Het zou zijn eer te na zijn een vrouw met geweld aan zich te binden.

Over feministen

Vrouwen die ertoe doen hebben zich nooit tot het feminisme willen bekeren. Feministen zijn allemaal slonsjes, die een verklaring zoeken voor hun eigen armzaligheid. In de Kamer heb ik het debat over GeenStijl meegemaakt. Wat een humorloze bedoening. Weet u wat ik ga doen? In Dit helse moeras van Gerrit Komrij staat een prachtige serie verhalen over feministen: ‘De onwelriekende gleuvenbrigade’. Dat ga ik 150 keer kopiëren en uitdelen. Dan vraag ik de voorzitter of ze een uurtje leestijd kan inroosteren. Wie het daarna niet snapt, kan niet relativeren en is ongeschikt voor de democratie.

Kijk aan. En dat gewoon bij u in de Tweede Kamer. Hele interview leest u hier of via blendle.