Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

ISIS claimt aanslagen Teheran

Iraanse hoofdstad opgeschrikt door schietpartijen en zelfmoordaanslag

Tags: , ,

De terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) heeft woensdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor twee aanslagen in de Iraanse hoofdstad Teheran. ISIS claimt de aanslagen via zijn nieuwskanaal AMAQ.

Een groepje van drie of vier aanvallers is het parlementsgebouw binnengedrongen en begon te schieten. Er zouden zeker zeven mensen zijn gedood. Ook een aanvaller is omgekomen. De daders hebben vervolgens vier mensen in gijzeling genomen, meldde het persbureau Tasnim.

Ten zuiden van de stad werd het mausoleum van de grondlegger van de Islamitische Republiek Iran, de ayatollah Khomeini (1902-1989), aangevallen. Daarbij heeft een van de daders zichzelf opgeblazen en zou een beveiliger zijn gedood. Het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat er woensdag twee terroristische aanslagen zijn geweest.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.